Basketball Belgium onderzoekt mogelijke fraude bij organisatie 3×3 tornooien

Basketball Belgium, Basketbal Vlaanderen en AWBB namen kennis van een artikel gepubliceerd in een aantal kranten op 25 augustus waarbij sprake is van aanwijzingen dat bepaalde individuen fictieve tornooien zouden georganiseerd hebben en/of eraan deelgenomen. Deze tornooien worden in verband gebracht met Team Antwerp en bij uitbreiding ook met de 3×3 Belgian Lions.

Indien de beweringen zouden kloppen dan wordt de federatie daarbij geschaad en bij uitbreiding het belang van basketbal in het algemeen.

De basketbalfederatie zal zich beraden over verdere stappen en de mogelijke gevolgen naar de toekomst toe , en neemt hiervoor contact met haar advocaten. Ook FIBA zal ingelicht worden over de situatie.

“Basketball Belgium, Basketbal Vlaanderen of AWBB zijn op geen enkele manier betrokken partij in de organisatie van dergelijke toernooien en  ze hebben ook nooit een dossier of klacht hierover ontvangen.” aldus Jan Van Lanschoot, voorzitter Basketball Belgium.

De federatie zal zich de komende dagen onthouden van commentaren totdat er verdere duidelijkheid zal bestaan en wenst ook de kans te geven aan genoemde betrokkenen van 3×3 Team Antwerp om zelf in reactie te voorzien op de beweringen.