Basket Namur Capitale wint Beker van België Dames

Basket Namur Capital haalde het met duidelijke 51-73 cijfers van Declercq Stortbeton Waregem in de finale van de Beker van België Dames. Het is de 17e beker in de clubgeschiedenis voor Namen. 

De finale van de Beker van België Dames werd voor het eerst in een Final Four format gespeeld. Zowel de halve finales als de finale werden in 1 weekend beslecht in de Stedelijke Sporthal te Vilvoorde. Waregem schakelde zaterdag in de halve finale BBC Sint-Katelijne-Waver uit, Namur verraste vriend en vijand door Castors Braine uit de beker te wippen in hun halve finale later die dag.

Een alles-of-niets wedstrijd dus tussen Waregem en Basket Namur op zondag. In die finale nam Waregem de beste start, zonder echter een grote kloof te kunnen slaan: 16-14 na het eerste kwart. Vanaf kwart 2 namen de meisjes van coach Mestdagh de leiding over en lieten die niet meer los. Vooral Boyd en Day bleken kwelduivels voor de Waregemse defensie. MVP Brianna Day domineerde de rebound (15 stuks) en vond vlot de weg naar de ring (21 punten). Boyd scoorde 15 punten en Hanne Mestdagh scoorde met 13 punten eveneens in dubbele cijfers.

Bij Waregem bood Wallace aanvankelijk het meeste tegenwerk (15 punten), maar zij verdween voortijdig met foutenlast naar de bank. Miete Celus (14), Sien Devliegher (12) en Lara Gaspar (10 punten) zorgden voor de andere scores. Opvallend: geen enkele andere Waregemse speelster kon tot scoren komen. Namen kreeg 15 punten van hun bank.