Allemand en Meesseman missen start van WNBA-seizoen niet!

Zowel Julie Allemand als Emma Meesseman hebben de start van het WNBA-seizoen niet gemist. Beide Cats spelen momenteel de pannen van het dak in de Amerikaanse basketbubbel. 

Dat Emma Meesseman al jaren tot de absolute wereldtop behoort, wisten we al langer, maar nu ook Julie Allemand records breekt en hoge ogen werpt in de WNBA, kunnen we als klein Belgenlandje nu twee WNBA-sterren voorschotelen.

Rookie Julie Allemand werd gedraft door de Indiana Fever en kon na amper vier wedstrijden al volledig haar stempel drukken als floor leader. In de seizoensopener kreeg Allemand al meteen een plaatsje in de eerste vijf, maar werd wel stevig verloren van de Mystics, van jawél Emma Meesseman. De eerste zege kwam er tegen de Phoenix Mercury met legende Diana Taurasi: 106-100. Maar vooral in de laatste twee wedstrjden was Allemand werkelijk oustanding. In de nipte nederlaag tegen de Dallas Wings (76-73) haalde de Belgian Cat een evenaring van het clubrecord met maar liefst 11 assists! Afgelopen nacht behaalden de Fever hun tweede zege van het seizoen tegen de Atlanta Dream (77-93) en Allemand werd uitgeroepen tot speelster van de match. De guard was alompresent met 10 punten, 9 assists en 7 rebounds en tekende zo bijna een triple-double op! Het lijkt wel of Allemand elke wedstrijd beter wordt, dus we houden ons hart vast voor wat nog moet komen…

Regerend MVP van de Finals Emma Meesseman is ook opnieuw uitstekend op dreef met de Washington Mystics. Na de zege tegen de Fever, waarin Meesseman goed was voor 14 punten, 5 rebounds en 3 assists, werd gewonnen van de Connecticut Sun met 94-89. Meesseman lijkt in het tussenseizoen op haar spelinzicht gewerkt te hebben, want ze deelde tegen de Sun een career-high 8 assists uit. Tegen de Seatlle Storm volgde de derde overwinning op een rij: 89-71. Emma zorgde voor 10 punten, 5 rebounds en 4 assists. Het was pas afgelopen nacht dat de Mystics een eerste keer (heel nipt) het onderspit moesten delven: tegen de Chicago Sky werd het 88-86. Meesseman etaleerde opnieuw haar all-around skillset met 9 punten, 9 rebounds en 6 assists.

Je kan gerust stellen dat onze Belgian Cats momenteel op het hoogste niveau aan het spelen zijn. De Mystics van Meesseman staan tweede in de hele WNBA, terwijl de Fever van Julie Allemand als zevende team ongeveer in het midden van het pak staan. Dat we trots mogen zijn dat we Belgen zijn!