Hommage aan Belgische basketballegende John Loridon

Het Belgische basketbal verloor op 12 februari met John Loridon (82) een grote naam! John Loridon zette België in de jaren vijftig en zestig samen met onder meer Willy Steveniers op de basketbalkaart. John Loridon was ook de vader van Pieter, die op zijn beurt ook uitgroeide tot een Belgian Lion.

Bij Racing Mechelen werden ze samen vier keer in vijf jaar tijd kampioen. Loridon had toen al een titel in Duitsland (bij Aken) op zijn palmares staan. Voor hij in Racing Mechelen grote sier maakte veroverde hij met Brabo Antwerpen, zijn eerste club, in 1957 de Beker van België. In 1960 werd hij in het referendum van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot Belgische Speler van het Jaar. Hij was de opvolger van de legendarische Jef Eygel, de eerste Speler van het Jaar!

John Loridon speelde 119 keer voor de Belgian Lions en nam maar liefst vijf keer deel aan een EK. Hij werd dan ook opgenomen in de legendarische “Club 100” van de Belgian Lions.

Voor de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatieronde van de Belgian Lions tegen Litouwen was er een eerbetoon aan Big John. Een volle diamonte mons.arena applaudiseerde een minuut lang voor deze legende van het Belgische basketbal. #Ripjohn #Basketballbelgium