3X3 U18 Lions zijn goed begonnen aan de World Cup

Van 28 juni tot 2 juli wordt in Chengdu (China) de FIBA 3X3 U18 World Cup gespeeld. De 20 beste landen volgens de FIBA 3X3 Ranking komen daarbij samen om onderling uit te maken wie zich een jaar lang wereldkampioen 3X3 in de categorie U18 mag noemen.

In de categorie U18 Men stond België een lange tijd in de top 20 en daardoor verdienden ze hun plaatsje op de World Cup in Chengdu. De 3X3 U18 Lions openden het tornooi met 2 klinkende zeges: 18-11 tegen Indonesië en 21-3 tegen Jordanië. Morgen genieten ze van een dagje rust, zaterdag spelen ze hun laatste 2 poulewedstrijden tegen Roemenië en Oeganda. 

De 20 teams werden in gedeeld in 4 poules, de beste 2 van elke poule gaan door naar de kwartfinales en vanaf dan is het een knock-out competitie waarbij de winnaar doorstoot en de verliezer naar huis gaat.

Coppens, Peeters, Fogang & Nouhi

De vier spelers die de Belgische kleuren verdedigen op de World Cup zijn Lenny Coppens, Vincent Peeters, Noah Fogang en Ayoub Nouhi. Vooral in hun tweede wedstrijd lieten de jonge Lions mooie dingen zien, met blockshots en dunks die elkaar in razendsnel tempo opvolgden.

Van de 4 Belgische spelers heeft Lenny Coppens veruit het meeste ervaring in 3X3. Hij was er vorig jaar ook al bij tijdens de FIBA 3X3  U18 European Championship waar België het zilver behaalde.

Livestream vanuit China

Alle wedstrijden op de World Cup worden via livestream uitgezonden op het YouTube-kanaal van FIBA 3X3 en de livescores kan je volgen via de website van het evenement.

Naast de 3X3 competitie, zijn er nog een aantal side-events waaronder een shoot-out competition, skills contest en dunk contest. Lenny Coppens haalde een 5/10 in 33 seconden in de shoot-out voorronde. Of dat voldoende is om door te stoten naar de finale van de shoot-out competitie, weten we vrijdag. Vorig jaar won Zaccharie Mortant nog het Dunk Contest tijdens de FIBA 3X3 U18 World Cup, de eerste gouden medaille ooit voor België in 3X3.