3×3 Lions proberen dit weekend ticket voor het EK af te dwingen

Na het WK in Oostenrijk vorige week, moeten onze 3×3 Lions dit weekend opnieuw vol aan de bak. Op zaterdag 10 en zondag 11 juni worden namelijk de FIBA 3×3 Europe Cup Qualifiers in het Roemeense Constanta afgewerkt.

Hoe zit de kwalificatie voor het EK in elkaar?

Eerst en vooral zijn er bepaalde teams die zich rechtstreeks kwalificeren voor het EK, zonder daar wedstrijden voor te moeten spelen. Israël is als gastland (het EK is in Jeruzalem) sowieso gekwalificeerd. Ook titelverdediger Servië krijgt sowieso een ticket. Daarnaast gaan 3 tickets naar de best gerangschikte teams op 01/11/2022. Toen waren dat Litouwen, Letland en Nederland.

De overige 7 tickets kunnen bemachtigd worden via FIBA 3×3 Europe Cup Qualifiers. Zowel in Constanta (waar onze Lions zitten) als Bratislava zijn 3 tickets voor het EK te winnen. De top 3 van elke qualifier bemachtigt een ticket voor het EK. Het is dus zaak voor onze Lions om in Roemenië bij de eerste drie te eindigen.

Een 12e en laatste ticket voor het EK wordt uitgedeeld op een derde qualifier, in het Cypriotische Limassol.

Tegen wie spelen de 3×3 Lions in Constanta?

Van de 11 deelnemende teams in Constanta, werden de 3×3 Lions als hoogst gerangschikte ploeg ingedeeld. In de poulefase komen ze Kroatië (9) en Estland (8) tegen.

De Lions openen het tornooi bij de heren op zaterdag 10/06 om 9u20 tegen Kroatië. Om 12u15 volgt de tweede groepswedstrijd tegen Estland. Alles is live te volgen op het Youtube-kanaal van FIBA 3×3.