3X3 Lions kampen vandaag voor een medaille

De 3X3 Lions kampen vandaag in het Aomi Urban Sports Park in Tokio voor een olympische medaille! Nick Celis, Thierry Mariën, Raf Bogaerts en Thibaut Vervoort pakten in de groepsfase met een schitterende 4 op 7 uit en eindigden op de tweede plaats. Meteen goed voor een rechtstreeks stek in de halve finale.
Vandaag (om 11u40) spelen de 3X3 Lions de halve finale tegen Letland. In de groepsfase won België, uiteraard nipt en na een thriller, van de Letten. Mits winst is minstens zilver een feit en spelen de 3X3 Lions de finale om 15u25 tegen de winnaar van het duel Servië-ROC. Bij verlies is er om 14u15 Belgische tijd de partij om het brons.
De 3X3 Lions zijn van de acht deelnemende landen de enige amateurploeg. Ze schrijven in Tokio een heus basketbalsprookje.