2 op 2 voor Belgian Cats na winst tegen Puerto Rico

In hun voorbereiding op het EK en de Olympische Spelen hebben de Belgian Cats op het vierlandentornooi in Kortrijk Puerto Rico gemakkelijk verslagen met 84-62. Puerto Rico, ook een tegenstander van de Belgen in op de Olympische Spelen in  Tokio, was duidelijk een maatje te klein voor de Cats.
Zonder sterkhouder Emma Meesseman, Kim Mestdagh, Antonia Delaere en Elise Ramette realiseerden de Cats een collectieve overwinning.
Na nog geen minuut spelen stond het al 4-0, de Cats trokken die lijn door en gingen rusten met een voorsprong van 10 punten: 43-33.  Na de rust bleven de Cats dominant. Na een 10-0 tussenspurt was de twintiger. Hanne Mestdagh dropte 6 op 9 driepunters (19 punten) en Julie Allemand (16 punten, 6 assists) en Billie Massey (8 punten, 12 rebounds) acteerden bij een collectief België sterk. De Cats lieten Puerto Rico daarna geen moment meer in de wedstrijd komen en haalden het uiteindelijk met 84-62. Een goede generale repetitie dus voor hun onderlinge wedstrijd op de Olympische Spelen.
België-Puerto-Rico: 84-62
België:
Carpréaux 0-2, RESIMONT 0-0, Wauters 4-2, LINSKENS 6-3, H.MESTDAGH 7-12, Geldof 6-0, Be.Massey 0-0, Nauwelaers 2-0, Bi. Massey 8-0, Vanloo 0-9,  RAMAN 2-5, ALLEMAND 8-8
Puerto Rico : Smith 1-6, ROSADO 0-0, Solis 0-0, Gibson 7-6, Salaman 1-0, Hilaire 0-5, GWATHMEY 4-0, QUINONES 15-3, LOZADA 2-0, Pagnan 0-4, BENITEZ 3-5, Gonzalez 0-0
Kwarts: 23-15, 20-18, 22-15, 19-14