Bondscoach Philip Mestdagh mikt met Belgian Cats op kwartfinale

Voor het eerst in tien jaar zijn de Belgian Cats opnieuw op een EuroBasket van de partij. De nieuwe bondscoach Philip Mestdagh plaatste zich met de Belgian Cats en na een succesvolle kwalificatieronde versus Polen en Wit-Rusland voor het EK in Tsjechische Praag.

“We trekken op 13 juni met ambitie naar dat EK,” klinkt het bij Philip Mestdagh. “We mikken in eerste instantie op de tweede ronde en dus een stek in de kwartfinale. We ontberen in deze groep inderdaad ervaring. Enkel Marjorie Carpréaux en Ann Wauters waren al op een EuroBasket (2007) aanwezig. Daarom is het belangrijk dat Ann op het EK van de partij kan zijn. Ik respecteer haar beslissing en besef dat ze enkel naar dit tornooi gaat als ze over al haar fysieke mogelijkheden beschikt. Maar als Ann Wauters effectief meespeelt in combinatie met Emma Meesseman en het talent bij de overige jonge speelsters is er iets mogelijk.”

Philip Mestdagh wil bewust de druk weghouden bij de hongerige Cats. “Neen we spreken niet van rechtstreekse kwalificatie voor het WK (eerste zes op het EK). De eerste ronde is de eerste stap en de eerste partij tegen Montenegro cruciaal. Winnen we die wedstrijd kunnen we onze ambities misschien bijstellen. Op een EK van 16 landen zijn echter geen zwakke ploegen. Spanje, Rusland, Frankrijk blijven de traditionele toppers. In de breedte is er echter enorm veel kwaliteit op het komend EuroBasket met hopelijk dus ook een hoofdrol voor onze Belgian Cats,” aldus nog de Belgische bondscoach Philip Mestdagh.

De eerste oefenwedstrijden in België staan gepland op 20 (20 uur) en 21 mei (17 uur). De Cats spelen dan tweemaal tegen Slovakije in De Lange Munte (Kortrijk). Op 2 en 3 juni oefent België in Wevelgem (De Schelp) tegen vice-olympisch kampioen Spanje. Op 10 juni spelen de Belgen in Ieper tegen Nederland.

De Cats nemen het op het EK in Tsjechië (Praag) in zijn groep op tegen Montenegro (16 juni), Rusland (17 juni) en Letland (19 juni). . De tickets voor alle oefenwedstrijden in België zijn te koop via http://www.basketballbelgium.be/nl/tickets-vip/ en kosten €10 voor volwassenen (vanaf 12 jaar) en €5 voor kids onder de 12 jaar #Basketbelgium #EuroBasketwomen2017