15 Lions voor Litouwen & Denemarken

Bondscoach Dario Gjergja en de sportieve staff van de Belgian Lions maakten zonet de selectie van 15 Lions voor de eerste window van de kwalificatie-campagne voor FIBA EuroBasket 2021 bekend. 

De Lions spelen op vrijdag 21 februari om 20u30 in de Diamonte mons.arena tegen Litouwen. Daarna volgt een verplaatsing naar Denemarken, met op maandag 24 februari om 18u15 de tweede wedstrijd van de eerste window.
De derde tegenstander in groep C is Tsjechië.

Opvallende afwezigen in de selectie van de Lions zijn Jean Salumu (achilles) en Sam Van Rossom (spierscheur), die beiden kampen met blessures. Ismaël Bako is afwezig wegens een Euroleague-wedstrijd met Lyon in Olympiakos.

“Het is moeilijk om Litouwen op dit moment in te schatten”, zegt bondscoach Dario Gjergja. “Ze hebben namelijk zopas hun hele staff omgegooid. De ploeg bestaat wel uit een mix van ervaren en jonge spelers, die er allemaal zullen voor gaan.”

Sportief Manager Jacques Stas klinkt vastberaden. “We gaan volop voor een 5e EK op een rij. De groep waar we in ingedeeld zijn, vormt uiteraard een uitdaging, maar misschien kunnen we wel meesurfen op de succesgolf van de Belgian Cats”, besluit hij.

Er zijn nog steeds tickets beschikbaar via de website van Basketball Belgium of rechtstreeks via EventBrite.

Selectie Lions

Emmanuel Lecomte (Gran Canaria), Jean-Marc Mwema (Filou Oostende), Jonathan Tabu (Le Portel), Quentin Serron (Strasbourg), Loïc Schwartz (Filou Oostende), Pierre-Antoine Gillet (Fuenlabrada), Maxime De Zeeuw (Obradoiro), Retin Obasohan (Brose Bamberg), Kevin Tumba (Murcia), Hans Vanwijn (Antwerp Giants), Alex Libert (Spirou Charleroi), Vincent Kesteloot (Antwerp Giants), Khalid Boukichou (Spirou Charleroi), Haris Bratanovic (FC Barcelona), Vrenz Bleijenbergh (Antwerp Giants).