Dit zijn de selecties voor de Crelan FIBA 3×3 World Cup

De finale selecties voor de Crelan FIBA 3×3 World Cup in Antwerpen zijn bekend gemaakt. Bij de 3×3 Lions bestaat de selectie uit Nick Celis, Thibaut Vervoort, Bryan De Valck en Maxime Depuydt. Bij de 3×3 Cats wordt gerekend op Julie Vanloo, Laure Résimont, Ine Joris en Becky Massey.

Elise Ramette bij de 3×3 Cats en Caspar Augustijnen en Rafael Bogaerts bij de 3×3 Lions, vallen dus net buiten de selectie. Al is de finale selectie wel onder voorbehoud van de uitslagen van de covid-tests, die dit weekend worden afgenomen.

De Crelan FIBA 3×3 World Cup vindt plaats van dinsdag 21 tot en met zondag 26 juni. De 3×3 Belgian Lions (4e op de Olympische Spelen in Tokio) zijn ingedeeld in de groep met Slovenië, Egypte, Oostenrijk en de Verenigde Staten. De 3×3 Cats spelen in de poulefase tegen Polen, Mongolië, Egypte en de Dominicaanse Republiek. Het exacte speelschema kan je hier terugvinden.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen dingen 20 landen mee naar de wereldtitel. Deze landen zijn verdeeld over vier poules van vijf. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales is er een knock-outformule. De tweede en derde van elke poule spelen eerst nog achtste finales. Voor de nummers vier en vijf eindigt het tornooi na de groepsfase.

Live op Sporza

Alle wedstrijden van de 3×3 Lions en 3×3 Cats zullen live te volgen zijn op Sporza, hetzij op Één, op Ketnet of op Canvas. Voor de meest recente programmagids kan je terecht op de website van Sporza.

Selecties Crelan FIBA 3×3 World Cup

3×3 Cats
Julie Vanloo
Laure Résimont
Ine Joris
Becky Massey

3×3 Lions
Nick Celis
Thibaut Vervoort
Bryan De Valck
Maxime Depuydt

Crelan FIBA 3×3 World Cup 2022