Belgian Cats @ Japan

De Belgian Cats zijn zondag na een stevig trip gearriveerd in Japan. Rudy Lahor van het BOIC wachtte de delegatie van de Cats in de luchthaven van Tokio. Vandaag ging het met de autocar naar Mito. Het BOIC zal in 2020 van 7 juli tot 7 augustus een basiskamp organiseren voor  de Team Belgium atleten die zullen deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio in het Japanse Mito.

De stad Mito is de hoofdstad van de Ibaraki prefectuur gelegen op het eiland Honshu in Japan, ten noordoosten van Tokio en biedt een interessant kader met het oog op een voorbereidende stage voor de Spelen van 2020.

Het BOIC koos in Mito voor het Kasamatsu Sports Park als centrale trainingslocatie en het hotel Mito Plaza als uitvalsbasis. Het Kasamatsu Sports Park is een mooi vernieuwd sportcomplex met uitstekende sportinfrastructuren voor atletiek, basketbal, boogschieten, tafeltennis, triatlon, judo, taekwondo, voetbal, volleybal en zwemmen. Al deze sportinfrastructuren liggen op loopafstand van elkaar. Bovendien leent de infrastructuur zich ook tot ontspanning, verzorging en recuperatie.

Ideaal voor de Belgian Cats dus om de voorbereiding op het EK in Servië (27 juni-7 juli) verder te zetten. Na de medische check up en trainingen in Kortrijk trok bondscoach Philip Mestdagh met zijn sportieve en medische staf en 14 Belgian Cats naar Japan. Kim Mestdagh en Emma Meesseman zijn nog eventjes in de WNBA en bij Washington Mystics actief en Julie Allemand geniet na een intens seizoen met als toetje de Franse titel met Lyon van een weekje recuperatie in België. Dit trio pikt op het vierlanden tornooi in het Spaanse Zaragoza (6-10 juli) bij de selectie aan.

In Mito trainen de Belgian Cats dagelijks tweemaal en staan er ook twee oefenwedstrijden tegen Japan op het programma. Op donderdag 31 mei en  zondag 2 juni nemen de Cats het versus Japan op. Ann Wauters is mee afgereisd naar Japan. Na een harde en lange revalidatie (knie) heeft ze de groepstrainingen opgestart.

Selectie stage Japan : Ann Wauters, Antonia Delaere, Celeste Trahan-Davis, Elise Ramette, Hanne Mestdagh, Hatty Nawezhi, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Julie Vanloo, Kyara Linskens, Laure Resimont, Lore Devos, Marjorie Carpréaux, Serena-Lynn Geldof

#Basketbelgium #TeamBelgium #BelgianCats