Selectie van 15 Cats voor Polen & Azerbeidzjan

De Belgian Cats spelen voor het eerst sinds hun Europese titel in juni opnieuw op eigen bodem, in kader van de FIBA Women’s EuroBasket 2025 Qualifiers. Op woensdag 8 november opent de ploeg van bondscoach Rachid Méziane de kwalificatiecampagne met een thuiswedstrijd tegen Polen om 20u30 in de Antwerpse Lotto ArenaTickets voor die wedstrijd zijn nog steeds te koop via deze link.

Op zondag 12 november werken de Belgian Cats vervolgens hun tweede wedstrijd van deze window af, in Azerbeidzjan om 11u00 Belgische tijd.

Voor de eerste kwalificatiewindow gaf de coaching staff een selectie van 15 namen vrij. Hind Ben Abdelkader haakt geblesseerd af. In aanloop naar de eerste wedstrijd wordt de selectie nog gereduceerd tot 12 namen. Opvallend: de volledige kern die een gouden plak haalde op het EK, zit ook in de preselectie. Voor de wedstrijd tegen Polen zullen de Europese Kampioenen geëerd worden tijdens een bekerceremonie.

Selectie Cats
Julie Vanloo (Galatasaray), Elise Ramette (Cadi La Seu), Maxuella Lisowa-Mbaka (Villeneuve D’Ascq), Antonia Delaere (Avenida), Laure Résimont (Kangoeroes), Becky Massey (Euskotren), Nastja Claessens (Braine), Billie Massey (Estudiantes), Ine Joris (Braine), Serena-Lynn Geldof (Zaragoza), Emma Meesseman (Fenerbahce), Kyara Linskens (Montpellier), Habibatou Bah (Boom), Bethy Mununga (Sepsi), Julie Allemand (Lyon)