U18 Cats winnen thriller tegen Kroatië

Op het EK voor U18 Women hebben de Belgische meisjes zich geplaatst voor de kwartfinales na een ware thriller tegen Kroatië in de Round of 16. Een aanvallende rebound en score van Resimont zorgden voor de verlossing op 6 seconden van het einde.

“Massey for three” in kwart 1

Al van bij de start lieten beide teams elkaar geen duimbreed toe. Billie Massey zette al snel de toon en scoorde na amper een halve minuut haar eerste van 6 (!) driepunters in het openingskwart. Even leken de Kroaten het commando over te nemen (10-17), maar Devos en opnieuw Massey brachten België terug gelijk. Op het einde van kwart 1 stond het 24-17 in het voordeel van de Belgen.

In de tweede periode diepten de U18 Cats hun voorsprong nog verder uit tot 32-19, maar onder impuls van Pavic, Silov en Tadic kon Kroatië terug in de wedstrijd sluipen. Halfweg hadden de meisjes van coach Dielsnog 1 punt voorsprong: 36-35.

Thriller tot het einde

Na de pauze werd de defense aangeschroefd langs beide kanten. Twee quarters met lage scores tot gevolg zorgden ervoor dat op minder dan een minuut voor het einde beide ploegen nog steeds gelijke tred hielden (59-59). Een kostelijke turnover van de Kroaten, gevolgd door een aanvallende rebound en score vanResimont deed de wedstrijd in het voordeel van de Belgen kantelen. Kroatië kwam niet meer tot scoren in de laatste 7 seconden en komt daardoor niet meer in aanmerking voor de top 8 op het tornooi.

Becky Massey werd topscoorder met 21 punten uit 7 driepunters. Ze nam daarbij nog 9 rebounds. Laura Henket voegde 14 punten en 7 rebounds toe.

Kwarfinale vs. Letland

Onze U18 Cats spelen op vrijdag de kwartfinale. Hun tegenstander van dienst wordt Letland, dat – eveneens in een thriller – Israël uitschakelde met 59-56 cijfers. Door de winst tegen Kroatië zijn de U18 Cats al zeker van een verlengd verblijf in de A-divisie volgend jaar.