Sofie Hendrickx out voor kwalificatiecampagne

Slecht nieuws voor Sofie Hendrickx en de Belgian Cats: de kapitein van onze nationale damesploeg blesseerde zich afgelopen weekend aan de voet en moet noodgedwongen afhaken voor de komende kwalificatiecampagne van de Cats. 

Hendrickx liep de blessure op tijdens het competitieduel tussen DS Waregem en Belfius Namur Capitale. Door een scheurtje in de ligamenten aan haar voet zal ze 4 tot 6 weken aan de kant zitten. De wedstrijden van de Cats tegen Belarus op 19/11 en Polen op 23/11 komen dus veel te vroeg.

Marjorie Carpréaux is ondertussen weer uit de lappenmand en speelde het voorbije weekend opnieuw mee met haar team.

Coach Mestdagh beschikt zo nog over 15 speelsters die inzetbaar zijn voor het laatste stukje in de kwalificatiecampagne voor EuroBasket Women 2017: Allemand Julie, Carpréaux Marjorie, Delaere Antonia, Henket Laura, Linskens Kyara, Mayombo Manu, Mayombo Noémi, Meesseman Emma, Mestdagh Hanne, Mestdagh Kim, Nauwelaers Heleen, Raman Jana, Resimont Laura, Vanloo Julie en Wauters Ann.

De Cats verzamelen voor het eerst terug op maandag 14/11, wanneer ze hun voorbereiding starten voor de wedstrijd tegen Belarus.