Philip Mestdagh : «We bekijken het stap per stap »

De Belgian Cats vertoeven al sinds maandag in het Servische Zrenjanin waar ze vanaf donderdag Eurobasket aanvatten. Na het verrassende EK-brons in 2017 en de fantastische vierde plek op het WK 2018 wordt er met andere ogen gekeken naar de Belgian Cats, beseft bondscoach Philip Mestdagh. “Maar we gaan met ambitie naar het EK”, klinkt het.
De Belgian Cats zitten op het EK in de “groep des doods” (poule D), samen met gastland Servië, titelkandidaat Rusland en outsider Wit-Rusland.Toch wordt België door de specialisten bij het kransje favorieten voor het podium gerekend. Op de laatste FIBA power ranking krijgen de Cats zelfs goud! “We zijn met vertrouwen afgereisd naar het EK”, zegt bondscoach Philip Mestdagh. “Ik besef dat de status van de Cats veranderd is. We zijn niet langer de underdog en we kunnen ons niet  wegsteken. Iedereen kent ons nu. De tegenstanders zullen ons niet meer onderschatten.”
“Rusland wordt een zware dobber”
Wat is de prognose van de bondscoach van het komende EK? “We hebben een goede voorbereiding achter de rug. We namen de maat van onder meer Spanje en tweemaal Italië. Eerst en vooral gaan we voor een plaats in de top 6 en dan zien we wel. Maar we zijn ambitieus”, zegt Philip Mestdagh. Donderdag openen de Belgian Cats hun EK tegen favoriet Rusland. “Dat wordt meteen een heel zware wedstrijd”, klinkt het. “Maria Vadejeva en Rasia Musina zijn speelsters van EuroLeague-niveau. Als we die twee uit de match kunnen houden en zelf ons normale niveau halen, is het speelbaar. Ik heb er vertrouwen in.” #GoBelgium#GoCats

(foto: FIBA)