Na goud op het WK 3X3, nu ook goud voor de U18 3X3 Lions op het EK

Het zijn hoogdagen voor de U18 3X3 Lions. Nadat ze in juni al goud haalden op het WK 3X3, herhaalden ze die stunt nogmaals op de FIBA 3X3 U18 Europe Cup het voorbije weekend. De U18 3X3 Cats hadden iets minder succes, zij werden in de kwartfinale uit het tornooi gespeeld.

Net zoals op de World Cup in China was Nederland de tegenstander van onze jonge Lions in de finale. In de poulefase van het tornooi moesten ze de overwinning nog aan onze buren laten, in de finale stonden Vincent Peeters, Ayoub Nouhi, Sam Hofman en Hugo Deneve klaar. Sam Hofman was on fire met 8 punten, Peeters had er 5, net zoals Nouhi (waaronder 2 dunks) in de finale. Deneve scoorde 1 punt. Die 19 punten bleken voldoende om Nederland te verslaan: 13-19.

 

Vincent Peeters werd verkozen tot MVP van het tornooi. Hij eindigde als tweede in de topscorerslijst met 29 punten in 5 wedstrijden. Voor Peeters is het zijn 3e medaille deze zomer nadat hij eerder het goud won op het WK en daar ook het Dunk Contest op zijn naam schreef.

De U18 3X3 Cats, met Niki Heemels, Seraphine Bastin, Lieve Lukusa en Marie Vervaet, werden uiteindelijk zesde, net zoals vorig jaar. In de poulefase wonnen ze tegen Tsjechië en verloren tegen Spanje . In de kwartfinale kwamen ze daardoor uit tegen Polen, die met 1 puntje nipt te sterk waren en zo onze jonge Cats uit de competitie speelden. Hongarije won het tornooi bij de U18 Women, Rusland haalde het zilver en Nederland won de strijd om het brons.