Do or die voor Belgian Cats

Vanavond werken de Belgian Cats in de mooie Beograd Arena (15.500 plaatsen) in Servië de barragewedstrijd tegen Slovenië af. De opdracht is duidelijk: winst en stek in de kwartfinale (donderdag 18 uur, Frankrijk) is een feit. Bij verlies zijn de Cats uitgeschakeld!
Na de sterke prestatie in de thriller tegen gastland Servië en ondanks het nipt verlies is de selectie van bondscoach Philip Mestdagh niet aangeslagen.
“We hebben de knop omgedraaid en gaan vol voor de overwinning tegen Slovenië. Uiteraard mogen en zullen we ook deze sterke ploeg niet onderschatten,” zei Ann Wauters in Belgrado.
 Slovenië eindigde in zijn poule met 1 op 3 op de derde stek. Het verloor nipt van Hongarije, ging zwaar onderuit versus Italië en won tegen Turkije. “Het is een ploeg in opmars. Ze hebben vooral een sterke driehoek met de genaturaliseerde Amerikaanse Shante Evans, topspeelster Teja Oblak en Nika Baric, een ploeggenote van Emma Meesseman. Tegen Italië kwam Eva Lisec niet in actie. Ik verwacht ze vanavond wel aan de opworp,” aldus nog bondscoach Philip Mestdagh. #BasketBelgium #GoCats
Uitslagen barrages: Zweden-Letland 77-62; Groot-Brittannië-Montenegro 92-71