Belgian Cats schitteren op Four Nations Tournament vs. Europees kampioen Spanje

Op het Four Nations Tournament in Brussel openden de Belgian Cats met een knappe 65-61 overwinning tegen Europees kampioen Spanje. Zaterdag (19 uur) oefenen de Belgian Cats in Palais du Midi tegen Canada.
In het eerste kwart namen Julie Allemand, Emma Meesseman en Kim Mestdagh de Cats op sleeptouw: 11-6 en 17-11. In het tweede schuifje ging de selectie van bondscoach Philip  Mestdagh aanvankelijk op zijn elan door: 28-18.
Spanje liet echter niet begaan en pakte in de laatste vijf minuten van de eerste helft met een 0-11 tussenspurt uit: 28-29. Andrea Vilaro en Lauren Nicholls waren de topschutters bij de Spanjaarden in de eerste kwart.
In het derde schuifje was er in een sfeervolle Palais du Midi weer een Belgische versnelling. De met een double-double uitpakkende Emma Meesseman (18 punten, 10 rebounds) en Kim Mestdagh (13 punten, 4 assists) scoorden, Julie Allemand ontwikkelde tempo en gaf assists en Julie Vanloo dropte een bom: 42-35 en 52-46 na dertig minuten.
In het slotschuifje bleven de Cats aanvankelijk domineren: 60-50. Spanje toonde echter een portie karakter en wilde niet wijken. Tamara Abalde scoorde ook en zorgde mee voor de aansluiting. Na een spannende slotfase ging het uiteindelijk toch naar een verdiende 65-61 zege voor de Belgische vrouwen. De eerste wedstrijd van het Four Nations Tournament in Brussel bracht een 69-60 zege voor China tegen Canada.
België-Spanje: 65-61
België: K. Mestdagh 13, Delaere 2, Capréaux 3, Resimont 1, Meesseman 18, Wauters 2, Linskens 10, H. Mestdagh 0, Geldof , Vanloo 3, Raman 6, Allemand 7
Spanje: Vilaro 7, Nicholls 5, Ouvina 4, Dominguez 8, Palau 4, Xargay 4, Abalde 11, Cruz 6, Pina 3, Casas 1, Gil 3, Ndour 5
Kwarts: 17-11, 11-18, 24-17, 13-15
Programma Four Nations Tournament (Palais du Midi-Brussel)
Zaterdag 15/06 16.30 Spanje-China: 19.00 België-Canada